Kaip atsirado kolekcija „LIFE IS SWEET“

Drąsiai galima teigti, kad kolekcija „Gyvenimas yra saldus“ (Life Is Sweet) – juvelyrės Viktorijos Orkinės vizitinė kortelė. Būtent iš šios kolekcijos papuošalų autorinės juvelyrikos mylėtojai atpažįsta juvelyrės stilių ir braižą.

„Meluočiau, jei sakyčiau, kad vienu metu aplankė įkvėpimas, nupiešiau keletą žiedų, auskarų bei pakabukų ant lapo ir taip atsirado kolekcija. Ji gimė kiek kitaip nei įprasta, labai organiškai ir palaipsniui per keletą metų“, – sako v2o juvelyrikos namų įkūrėja.

„Kolegos juvelyrai juokaudavo, kad aš piešiu negalvodama kaip padarysiu ir taip pati sau išsikeliu iššūkių. Bet aš manau, kad jei žinai ką nori padaryti, sugalvosi ir kaip. Taip buvo ir su faktūra. Turėjau prašymą iš tuomet draugo, tapusio mano vyru, tėčio sukurti žiedą su deimantu žmonai 30 metų bendro gyvenimo proga. Be jokių apribojimų – taip, kaip man patinka. Nupiešiau žiedo eskizą,  kuriame pavaizdavau daug ratukų, tarsi simbolizuojančių gyvenimo laiko tėkmę, įvykius, persipinančius ir sujungiančius du žmones. O tada reikėjo sugalvoti kaip tą padaryti. Taip pirmiausia atsirado kolekcijai būdinga organiška ir gyva faktūra, kuriai išgauti dabar jau turime pasigaminę specialų įrankį“, – pasakoja juvelyrė.

„Pirmasis kolekcijos žiedas gimė vienai klientei paprašius sukurti žiedą su safyru, rubinu ir dar kokiu nors akmenuku, kuris derėtų prie dviejų jau paminėtų. Džiaugiausi jos pasirinkimu ir parodytu pasitikėjimu laukiant galutinio rezultato. Vos tik baigusi žiedą, pavadinau jį „Gyvenimas yra saldus“. Toks jausmas buvo apėmęs ir žiūrint į žiedą, ir į moterį, kuris jai kurtas. Tai buvo tikroji kolekcijos pradžia. Impulsas – daug piešti, ieškant idealių formų, proporcijų, blizgaus ir faktūrinio paviršiaus santykių, o taip pat derinti įvairius ryškiaspalvius akmenukus, kurti drąsias jų kompozicijas, žaidžiant ne tik su spalvų deriniais, bet ir su brangakmenių dydžiais.“

Trumpas kolekcijos aprašymas: 
Gyvenimas pilnas skonių, kvapų ir spalvų. Kelionės, nuotykiai, meilė... Visa tai saldina mūsų istorijas, sukelia malonius prisiminimus, verčia dažniau svajoti. Tokius turtus norisi įprasminti ilgaamžėse relikvijose, kad niekada nepamirštumėme, kokie laimingi esame. Todėl juvelyriniai dirbiniai dekoruoti mažų atsikartojančių apskritimų faktūra, simbolizuojančia pilnatvę bei laiko tėkmę, o naudojami brangakmeniai ryškūs ir traukiantys akį. Jais pasipuošusi moteris žino, kaip gyventi saldžiai.

Papuošalai skirti laimingoms ir nebijančioms to pripažinti.

Ilgas kūrybos laikotarpis veikiau pliusas nei minusas, nes kolekcija yra išieškota ir susiformavusi. Kita vertus, kolekcija, matyt, niekada nebus baigtinė ir vis atsiras naujų interpretacijų, kurių man labai smagu ieškoti, nes visuomet noriu, kad moteris, besipuošianti mano kūriniu, būtų tokia vienintelė. Brangakmenių ir pusbrangių akmenukų spalvų paletė tokia plati, kad išsemti turbūt neįmanoma. Svarbu atrasti tai, kas ne tik dera, bet ir džiugina. 

v2o juvelyrikos namai – vieta Nr. 1 ieškantiems autorinės juvelyrikos. Galerijoje, įsikūrusioje Užupyje, rasite ne tik Viktorijos Orkinės, Alex Šepkus NY, bet ir kitų talentingų Lietuvos kūrėjų darbus.

Kūrėjų darbus galite apžiūrėti www.v2o.lt bei galerijoje, adresu Aukštaičių g. 12, Vilnius.